Wednesday, 16 December 2015

Χριστουγεννιάτικα Gingerbread Cookies

Γειά σας!!!!

Σήμερα είναι ώρα για μαγειρική και θα σας δείξω μία χριστουγεννιάτικη συνταγή για μπισκότα με τζίντζερ. Αυτά τα μπισκότα τα βλέπω σε όλες τις ξένες σειρές και επειδή δεν τα συνηθίζουμε στην Ελλάδα, δεν τα είχα δοκιμάσει ποτέ. Ωστόσο, ήξερα ότι θα μου αρέσουν, γιατί λατρεύω το τζίντζερ και οοοοόλα τα μπαχάρια που έχει μέσα η συνταγή. Έχουν λίγο πικάντικη γεύση από το πιπέρι και το τζίντζερ, λίγο γλυκιά γεύση από το μέλι και λίγο αλμυρή. Είναι πεντανόστιμα και ιδανικά αν θέλετε να φτιάξετε ένα χριστουγεννιάτικο σπιτάκι, γιατί είναι σκληρά και σταθερά μπισκότα.



Για να τα φτιάξω, ακολούθησα μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, τον οποίο εμπιστεύομαι πάντα!! Και όντως δεν συνάντησα καμία δυσκολία. Για να στολίσω τα μπισκότα έφτιαξα royal icing, πάλι με συνταγή Πετρετζίκη, απλά έκανα τη μισή δόση από αυτή που λέει μέσα. Το καλύτερο μέρος της διαδικασίας ήταν ο στολισμός των μπισκότων!!! Αγόρασα ένα μικρό κορνέ από το Jumbo με πολύ πολύ λεπτή μύτη και έτσι μπορέσαμε να κάνουμε λεπτομέριες πάνω στα μπισκοτάκια. Και λέω μπορέσαμε, γιατί δεν τα έκανα μόνη μου! φώναξα όλη μου την οικογένεια να παίξει και τους άρεσε πάρα πολύ! Τα μπισκότα του αδερφού μου ήταν ξεκάθαρα τα πιο άσχημα, αλλά ο ξάδερφός μου έχει ταλέντο στη διακόσμηση! έχω βάλει παρακάτω φωτογραφίες με τα μπισκότα του, έφτιαξε έναν αναρχικό και πολλά άλλα ωραία!! Ο αδερφός μου το μόνο όμορφο που έφτιαξε ήταν ένας νίντζα, που τον έφαγε ο μπαμπάς μου πριν τον φωτογραφίσω.












Υλικά:

Για μία οικογένεια (40-50 μπισκότα)

Για τα μπισκότα:
  • 900 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ σόδα
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • 4 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 225 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αυγά
  • 300 γρ. μέλι (εγώ χρησιμοποίησα το μέλι που φτιάχνει ο αδερφός μου και ο ξάδερφός μου!!! λέγεται ''Μελισάνθη'' και είναι βιολογικό)
Για το Royal Icing:
  • 1 ασπράδι
  • 240γρ άχνη ζάχαρη
  • χυμός από μισό λεμόνι
Εξαρτήματα:
  • μίξερ
  • πλάστης
  • αντικολλητικό χαρτί
  • μεμβράνη
  • ταψί
  • κορνέ με λεπτή μύτη
  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά, περίπου για 5-7 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με υπόλοιπα στερεά συστατικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.  Προσθέτουμε εν τω μεταξύ στο μίξερ ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το μέλι.
  • Βάζουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι όσο να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Βάζουμε τη ζύμη σε σελοφάν στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα για να σφίξει το μείγμα.
  • Ανοίγουμε με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού σε φύλλο και κόβουμε με κουπ-πατ όμορφα σχέδια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-14 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
  • Σερβίρουμε με ''Royal icing''. Για να το φτιάξουμε, ανακατεύουμε στο μίξερ όλα τα υλικά, μέχρι να γίνει ένα κολλώδες, σφιχτό και γυαλιστερό μείγμα.
 !!ΤΙPS!!
  • μην ζυμώσετε τη ζύμη πολύ, απλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά
  • αν η ζύμη θρυμματίζεται μόλις την βγάλετε από το μίξερ, μην τρομάξετε. Απλά χρειάζεται χρόνο στο ψυγείο για να ενωθούν τα υλικά
  • όταν φτιάξετε το Royal Icing βάλτε το κατευθείαν σε μία αεροστεγή σακούλα για να μην ξεραθεί

No comments:

Post a Comment